coffee-2306471_1920

Uitstellen of uitkeren

Het moment waarop jouw lijfrentekapitaal vrijkomt noemen we 'expireren'. Je hebt dus een 'expirerende lijfrente'. Dit is het moment waarop je ooit hebt gezegd dat jouw lijfrente uitkeringen moesten ingaan. Dat wil niet zeggen dat je dat nu nog steeds wilt. Misschien is het aanvullen van jouw inkomen voorlopig nog niet nodig? Dan kun je prima kiezen voor het uitstellen van de lijfrente uitkeringen. Het kapitaal blijft dan doorgroeien tot het moment dat je wél wilt dat de uitkeringen gaan starten. Hierbij ga je gewoon door met het opbouwen van jouw lijfrente.

Lijfrente uitstellen

Het gaat hierboven alleen over de periode waarin je het kapitaal voor de lijfrente opbouwt. Die opbouw gaat door als je kiest voor het uitstellen van lijfrente-uitkeringen. Je stort dan waarschijnlijk niet meer bij, maar het kapitaal zal in die tijd wel verder aangroeien.

Andere verschillen bij lijfrente uitkeringen

Zodra je het lijfrentekapitaal gaat gebruiken voor het aankopen van een lijfrente heb je de keuze tussen banksparen en verzekeren. Je beslist op dat moment waar jouw opgebouwde kapitaal naartoe gaat – dat kan net zo goed een bank als een verzekeraar zijn.